Start nieuw seizoen 22-23

Start nieuw seizoen 22-23

 

 

Beste ‍

 

 

Ons nieuw seizoen ’22 – ’23 start nu vrijdag 2 september ’22 om 19:00.

We starten in een volledig vernieuwde schietstand met elektronische meetramen waardoor er wel het een en het ander veranderd in onze club.

Daarom is er beslist om nu vrijdag geen normale schietwedstrijd te houden maar om deze avond te gebruiken om iedereen de nodig uitleg te geven en zich vertrouwd te maken met de nieuwe schietstanden.

De avond zal als volgt verlopen:

 •  Van 19:00 tot 20:00 wordt er een woordje uitleg gegeven over de werking van de nieuwe standen en kunnen de leden zich inschrijven om een proefwedstrijd te schieten.
 • Vanaf 20:00 starten we dan met de proefwedstrijden, dit zowel voor karabijn als pistool
  (deze gaan nog niet meetellen voor de competitie).

Wat verandert er nog in het nieuwe seizoen?

 • Ook voor onze club wordt het leven duurder en daardoor zien we ons genoodzaakt om het lidgeld wat op te trekken. We hebben echter wel geprobeerd om de meer kost voor onze leden zo beperkt mogelijk te houden.
  Het lidgeld voor onze schutters zal dit seizoen 35€ bedragen en voor de steunende leden gaan we naar 30€.
  Dit kan ook gestort worden op rekeningnr: BE18 9731 3707 3865 met vermelding van de naam(namen) van de in te schrijven leden.
 • De nodige loodjes moeten vanaf dit seizoen door de schutters zelf aangekocht worden.
  Deze kunnen eventueel in de club aangekocht worden tegen de schappelijke prijs van 6€ per doosje van 500 stuks.
 • De inschrijvingsprijzen voor de reeksen blijft zoals vorig seizoen, 1,5€ voor de kaartwedstrijden en 1€ voor de sprange wedstrijden.
 • De wedstrijden zijn in tijd beperkt maar de tijd die je krijgt is ruim voldoende om 5 à 10 proefschoten uit te voeren en daarna een wedstrijd van 20 shots te doen.
 • We starten dit seizoen met een nieuwe discipline ‘opgelegd Pistool’.
  Let wel, als club pushen we nog altijd om zoveel mogelijk schutters vrijstaand te laten schieten en moeten we ook melden dat opgelegd schieten officieel maar toegelaten is vanaf 56 jaar (of bij lichamelijk letsel).
  Ook is het in onze club de regel dat een schutter per discipline moet kiezen of hij opgelegd schiet of vrijstaand, de twee binnen eenzelfde discipline is niet toegelaten.
 • Door covid is onze indeling, van de schutters in de verschillende categorieën, al enkele seizoenen niet meer aangepast. Met de komst van de nieuwe schietstanden gaan we vanaf dit seizoen, voor de score, met cijfers na de komma werken, wat ook hier een ander resultaat zal geven per schutter.
  Daarom is er beslist om de eerste 5 maanden van het seizoen zonder categorieën te werken en de schutters dan vanaf 1 februari ’23 in de verschillende categorieën in te delen aan de hand van hun gemiddelde score over de vorige periode.
 • De eerste vrijdagen van de maand starten we op de vier standen met kaart schietingen (karabijn/pistool). Later op de avond wordt dan de sprange opgezet wanneer de meeste karabijn/pistool wedstrijden geschoten zijn.
  De laatste wedstrijd vrijdag van de maand starten we met de sprange en 3 kaart standen.
  De sprange schutters gaan dan voor.
 • De maandelijkse prijskamp komt te vervallen, we behouden nog enkel een prijskamp de laatste vrijdag van juni ’23.
  We behouden onze 3 grote prijskampen, Sire/Sirinne, Marcel Osaer, Koning schieting, deze komen op een vrijdag (i.p.v. een zaterdag). Zie onze kalender op de website.

 

Zoals je ziet, heel wat veranderingen.
Alles wordt wel duidelijk gedurende de start van het seizoen.

 

Hou ondertussen al enkele datums vrij in jullie kalender.

 • Op zaterdag 24 september ’22 is er onze ‘Open Brugs Kampioenschap’ deze start om 13:00.
  Meer info volgt later.
 • Op zaterdag 15 oktober ’22 is er een groenteschieting bij de ‘Koninklijke Flandria Karabijnschutters, deze start om 19:30. Meer info vind je op onze website en in ons lokaal.


We hopen op jullie talrijke aanwezigheid nu vrijdag.

 

Vanwege het bestuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sintbaafsschutters.be

Afmelden